speedline__spacer

Easy Switch

Van operator veranderen wordt kinderspel

Klant worden bij VOO is nog makkelijker via Easy Switch.

Wat is Easy Switch?

Het gaat om een procedure om gemakkelijker van operator te veranderen voor uw internet- en tv-diensten, waarbij uw nieuwe operator de opzegging van uw diensten bij uw oude operator op zich neemt. Het doel van deze procedure is ervoor te zorgen dat u als klant bij een verandering van operator niet te maken krijgt met een onderbreking van de diensten of met dubbele facturatie, of dat die alleszins beperkt blijven tot een aanvaardbare duur.

Concreet zorgt VOO in uw plaats voor de opzegging van uw diensten als u voor internet- en/of tv-diensten aangesloten bent bij een andere operator. Met die procedure worden al uw internet- en tv-diensten opgezegd. U kunt dus niet kiezen om een of andere dienst bij uw oude operator te behouden.

Als u dat wenst, kan VOO ook zorgen voor de overdracht of de opzegging van nummers voor vaste en/of mobiele telefonie die u bij die operator hebt.

Door Easy Switch te gebruiken geeft u VOO toestemming om de diensten bij uw oude operator op te zeggen. U kunt ook steeds besluiten om zelf uw diensten op te zeggen.

Zorg dat u bij uw bestelling de volgende informatie bij de hand hebt:

  • Uw klantnummer bij de operator die u verlaat
  • Uw Easy Switch ID
    De Easy Switch iD is een unieke code om uw internet- en/of tv-diensten op een bepaald adres terug te vinden. U kunt verschillende Easy Switch iD’s hebben als u over internet- en/of tv-diensten beschikt op verschillende adressen. Zonder die code kan de Easy Switch-procedure niet plaatsvinden.
  • De lijst met het nummer / de nummers voor vaste en/of mobiele telefonie dat/die u wilt overdragen of opzeggen

Wist u dit al?

Overdrachtsopdracht

Bij uw bestelling of bij het afsluiten van uw contract zal u gevraagd worden om de overdrachtsopdracht te ondertekenen. Die bevat alle nodige informatie zodat VOO de Easy Switch-procedure kan afhandelen.

Na ondertekening wordt de opdracht naar uw oude operator verstuurd zodat die de opzegging van uw diensten in orde kan brengen. Uw oude operator heeft op dat moment 2 dagen de tijd om uw diensten en de facturatie ervoor stop te zetten. De dubbele facturatie is daarom beperkt tot maximaal 2 (werk)dagen.

Opgelet: u moet nog steeds alle bestaande contractuele verplichtingen nakomen tegenover de operator waarbij u weggaat. Die verplichtingen omvatten:

  • de betaling van de verschuldigde facturen;
  • de betaling van kosten voor een vroegtijdige contractverbreking (raadpleeg uw contract of uw recentste factuur om te weten of u een contract van bepaalde duur of een afbetalingsplan hebt bij uw operator; die gegevens staan daarop);
  • de terugbezorging van de apparatuur (decoder, modem …) in overeenstemming met de voorwaarden van uw vroegere operator – bij niet-terugbezorging kan uw vorige operator u extra kosten aanrekenen.

VOO-klanten kunnen ons altijd bellen op het nummer 078/50.50.50 of een kijkje nemen op de pagina VOOassistance voor meer informatie.

Uw rechten bij een Easy Switch-procedure

speedline__spacer

U bent klant bij VOO
en wilt ons verlaten?