Scroll
Surfen op glasvezelsnelheid: GIGA van VOO is er!

Surfen op glasvezelsnelheid: GIGA van VOO is er!

Overal in Wallonië en Brussel dankzij het #GIGATEAM
speedlines__bg__picture

VOO, dat is kabel én glasvezel!

VOO gebruikt al jaren glasvezel in de kern van zijn vaste netwerk dat Wallonië en Brussel doorkruist. Het is dankzij de combinatie van glasvezel en coaxkabel dat we tegen eind 2023 al tot 1 Giga per seconde kunnen garanderen aan de helft van onze klanten.

Glasvezel op het VOO-netwerk

1 GIGA per seconde

Tot 1 GIGA per seconde is nu al overal in Brussel mogelijk en zal eind dit jaar voor de helft van de huishoudens in Wallonië realiteit zijn. En dit alles is mogelijk zonder werken bij u thuis dankzij ons HFC-netwerk, dat ongelooflijke snelheden biedt met uw coaxkabel.

 • Wat is glasvezel?

  Dat is een glasvezel die gegevens over lange afstanden kan verzenden met de snelheid van het licht. Glasvezel garandeert een hoge symmetrische snelheid en vrijwel geen latentie. Het VOO-netwerk bestaat uit meer dan 9.000 km glasvezel in Wallonië en Brussel, ook in afgelegen gebieden. Dat is ongelooflijk en enorm, maar dat is nog niet alles.

 • Glasvezel en coaxkabel: hoe werkt het?

  Vandaag gebruikt VOO glasvezel tot aan de versterker in uw straat. Vervolgens gebruiken we voor de laatste meters de coaxkabel (vroeger bekend als de tv-kabel). In de loop der jaren hebben we onze infrastructuur bijgewerkt naar de DOCSIS 3.1-standaard, zodat we met dezelfde kabel als vroeger tot 1 Gbps (1.000 Mbps) kunnen garanderen. Dit betekent dat we glasvezelsnelheid bij u thuis brengen met een kwaliteitsvolle coaxkabel, omdat deze zowel digitale tv als internet kan dragen.

 • Kabel of glasvezel? U hoeft niet te kiezen!

  Door de glasvezel in de kern van ons netwerk te combineren met een uitstekende coaxkabel tot bij u thuis, kunnen we al 1 Gbps aanbieden, wat 10 keer sneller is dan VDSL. En dat alles zonder dat er werkzaamheden vereist zijn in uw straat, langs de weg of bij u thuis. Uw coaxkabel kan trouwens nog sneller, tot 10 Gbps met de komende DOCSIS 4.0-standaard. Dit alles is mogelijk dankzij ons hybride netwerk (HFC). Met het netwerk van VOO zijn de hoogste snelheden nog voor vele jaren gegarandeerd.

<p>Tegen eind 2023 zal 50% van de klanten aan 1 Giga per seconde kunnen surfen. Dat is elke twee minuten een nieuw GIGA-huishouden.</p>

Tegen eind 2023 zal 50% van de klanten aan 1 Giga per seconde kunnen surfen. Dat is elke twee minuten een nieuw GIGA-huishouden.

Glasvezelinstallatie bij mij thuis: wanneer is dat gepland?

Het netwerk van VOO maakt momenteel gebruik van een combinatie van coaxkabel en glasvezel. Dankzij deze zogenaamde HFC-technologie kunnen wij u snelle GIGA-snelheden garanderen zonder iets aan uw huidige installatie te veranderen. De snelheid van 1 Gbps is nu al overal in Brussel beschikbaar en zal eind 2023 voor 50% van de Walen beschikbaar zijn. Zonder werken, zonder te moeten boren, gewoon door een nieuwe modem te plaatsen bij u thuis. In de toekomst zullen we zwaar blijven investeren in ons netwerk om de snelheid te verhogen zonder uw huidige kabel te veranderen: de snelheid kan nog stijgen tot 10 Gbps.

Beschikbaarheid van de GIGA in 2023

background
pinpinpinpinpinpinpinpinpinpinpinpinpin

Ontdek onze aanbiedingen met internet

Veelgestelde vragen

 • Ik heb een aanbod van Unifiber of Proximus ontvangen voor glasvezel. Wat moet ik doen?

  Dit netwerk is niet compatibel met de glasvezel van VOO. Wel kunnen we garanderen dat we met de glasvezel van VOO en de coaxkabel zeer snel de snelheden kunnen bereiken die het glasvezelnetwerk van onze concurrenten belooft. In ieder geval zal de komende tien jaar verder worden geïnvesteerd in ons glasvezel- en coaxnetwerk (HFC).

 • Ik heb al GIGA met VOO: kan het nog beter?

  Ja, ons HFC-netwerk zal blijven evolueren. Met de invoering van een nieuwe DOCSIS 4.0-standaard zullen we u tot 10 Gbps kunnen bieden en meer dan 6 Gbps in upload. Nog een voordeel: een nog lagere latentie (voor gamers). Ook voor deze upgrade zijn geen werkzaamheden langs de weg of bij u thuis nodig. Wij vervangen gewoon uw modem.

 • Zult u de witte zones in België dekken?

  Natuurlijk. VOO zal supersnel internet (tot 1 Gbps) niet alleen aanbieden in de Waalse en Brusselse steden en gemeenten, maar ook in de meer afgelegen plattelandsgebieden. Dit zal met name het geval zijn in de zogenaamde ‘witte zones’, die tot nu toe geen toegang hadden tot snelle internetconnectiviteit. Onze coaxkabel is al bij u in de buurt. Hij zal u zeker nog verbazen.

Conditions des promotions
DUO NET SUPER RELAX + TV

GRATIS ACTIVERING (t.w.v. € 50), GRATIS INSTALLATIE (t.w.v. € 60) EN € 27 KORTING GEDURENDE 3 MAANDEN

Aanbieding geldig voor elk nieuw abonnement van 6 maanden op een DUO NET SUPER RELAX + TV bij intekening van 02/04/2024 tot en met 03/06/2024. De download- en uploadsnelheid hangt onder meer af van uw computerinstallatie, uw interne bekabeling en een eventuele router. De vermelde snelheden zijn snelheden die behaald kunnen worden via een kabelverbinding. Bij een wifiverbinding kunnen de bereikte snelheden lager liggen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.voo.be of in onze winkels. Prijzen en kenmerken op 01/01/2024.

DUO NET GIGA MAX + TV

GRATIS ACTIVERING (t.w.v. € 50), GRATIS INSTALLATIE (t.w.v. € 60) EN € 43 KORTING GEDURENDE 3 MAANDEN

Aanbieding geldig voor elk nieuw abonnement van 6 maanden op een DUO NET GIGA MAX + TV bij intekening van 02/04/2024 tot en met 03/06/2024. De download- en uploadsnelheid hangt onder meer af van uw computerinstallatie, uw interne bekabeling en een eventuele router. De vermelde snelheden zijn snelheden die behaald kunnen worden via een kabelverbinding. Bij een wifiverbinding kunnen de bereikte snelheden lager liggen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.voo.be of in onze winkels. Prijzen en kenmerken op 01/01/2024.

DUO NET SUPER RELAX + TV LIGHT

GRATIS ACTIVERING (t.w.v. € 50), GRATIS INSTALLATIE (t.w.v. € 60) EN € 27 KORTING GEDURENDE 3 MAANDEN

Aanbieding geldig voor elk nieuw abonnement van 6 maanden op een DUO NET SUPER RELAX + TV LIGHT bij intekening van 02/04/2024 tot en met 03/06/2024. De download- en uploadsnelheid hangt onder meer af van uw computerinstallatie, uw interne bekabeling en een eventuele router. De vermelde snelheden zijn snelheden die behaald kunnen worden via een kabelverbinding. Bij een wifiverbinding kunnen de bereikte snelheden lager liggen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.voo.be of in onze winkels. Prijzen en kenmerken op 01/01/2024.

DUO NET GIGA MAX + TV LIGHT

GRATIS ACTIVERING (t.w.v. € 50), GRATIS INSTALLATIE (t.w.v. € 60) EN € 43 KORTING GEDURENDE 3 MAANDEN

Aanbieding geldig voor elk nieuw abonnement van 6 maanden op een DUO NET GIGA MAX + TV LIGHT bij intekening van 02/04/2024 tot en met 03/06/2024. De download- en uploadsnelheid hangt onder meer af van uw computerinstallatie, uw interne bekabeling en een eventuele router. De vermelde snelheden zijn snelheden die behaald kunnen worden via een kabelverbinding. Bij een wifiverbinding kunnen de bereikte snelheden lager liggen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.voo.be of in onze winkels. Prijzen en kenmerken op 01/01/2024.

DUO NET SUPER RELAX + MOBILE

GRATIS ACTIVERING (t.w.v. € 50), GRATIS INSTALLATIE (t.w.v. € 60) EN € 23 KORTING GEDURENDE 6 MAANDEN

Aanbieding geldig voor elk nieuw abonnement van 6 maanden op een DUO NET SUPER RELAX + MOBILE bij intekening van 02/04/2024 tot en met 03/06/2024. De download- en uploadsnelheid hangt onder meer af van uw computerinstallatie, uw interne bekabeling en een eventuele router. De vermelde snelheden zijn snelheden die behaald kunnen worden via een kabelverbinding. Bij een wifiverbinding kunnen de bereikte snelheden lager liggen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.voo.be of in onze winkels. Prijzen en kenmerken op 01/01/2024.

Promo Nintendo Switch

EEN GRATIS BLAUWE/RODE/WITTE NINTENDO SWITCH MET TWEE GAMES: MARIO KART EN ANIMAL CROSSING (t.w.v. € 419)

Aanbieding geldig zolang de voorraad strekt en voor elk nieuw abonnement van 6 maanden op een Promo Nintendo Switch bij intekening van 28/05/2024 tot en met 03/06/2024 via de website www.voo.be, met een verbintenis van 24 maanden gekoppeld aan de toestellen. Voor klanten die kiezen voor de toestelaanbieding, worden activeringskosten (€ 50) en installatiekosten (€ 60) aangerekend. De toestelaanbieding is niet geldig voor klanten die hun VOO-internetabonnement hebben opgezegd binnen de 12 maanden voorafgaand aan hun intekening op het nieuwe abonnement of voor andere personen die op hetzelfde adres wonen als een dergelijke klant. De toestellen worden persoonlijk bij de klant thuis in België geleverd als de factuur voor de kosten vooraf binnen de 30 dagen na ontvangst wordt betaald. VOO behoudt zich het recht voor om elke promotie niet toe te passen indien deze voorwaarden niet worden nageleefd en indien de betaling niet binnen deze termijn is gebeurd. Aanbieding niet cumuleerbaar met andere promoties. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.voo.be of in onze winkels. Prijzen en kenmerken op 01/11/2023.

QUATRO NET SUPER RELAX + TV LIGHT + MOBILE + TEL

GRATIS ACTIVERING (t.w.v. € 50), GRATIS INSTALLATIE (t.w.v. € 60) EN € 52 KORTING GEDURENDE 5 MAANDEN

Aanbieding geldig voor elk nieuw abonnement van 6 maanden op een QUATRO NET SUPER RELAX + TV LIGHT + MOBILE + TEL bij intekening van 15/05/2024 tot en met 03/06/2024. De download- en uploadsnelheid hangt onder meer af van uw computerinstallatie, uw interne bekabeling en een eventuele router. De vermelde snelheden zijn snelheden die behaald kunnen worden via een kabelverbinding. Bij een wifiverbinding kunnen de bereikte snelheden lager liggen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.voo.be of in onze winkels. Prijzen en kenmerken op 01/01/2024.

QUATRO NET GIGA MAX + TV + MOBILE + TEL

GRATIS ACTIVERING (t.w.v. € 50), GRATIS INSTALLATIE (t.w.v. € 60) EN € 68 KORTING GEDURENDE 5 MAANDEN

Aanbieding geldig voor elk nieuw abonnement van 6 maanden op een QUATRO NET GIGA MAX + TV + MOBILE + TEL bij intekening van 15/05/2024 tot en met 03/06/2024. De download- en uploadsnelheid hangt onder meer af van uw computerinstallatie, uw interne bekabeling en een eventuele router. De vermelde snelheden zijn snelheden die behaald kunnen worden via een kabelverbinding. Bij een wifiverbinding kunnen de bereikte snelheden lager liggen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.voo.be of in onze winkels. Prijzen en kenmerken op 01/01/2024.

QUATRO NET SUPER RELAX + TV + MOBILE + TEL

GRATIS ACTIVERING (t.w.v. € 50), GRATIS INSTALLATIE (t.w.v. € 60) EN € 52 KORTING GEDURENDE 5 MAANDEN

Aanbieding geldig voor elk nieuw abonnement van 6 maanden op een QUATRO NET SUPER RELAX + TV + MOBILE + TEL bij intekening van 15/05/2024 tot en met 03/06/2024. De download- en uploadsnelheid hangt onder meer af van uw computerinstallatie, uw interne bekabeling en een eventuele router. De vermelde snelheden zijn snelheden die behaald kunnen worden via een kabelverbinding. Bij een wifiverbinding kunnen de bereikte snelheden lager liggen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.voo.be of in onze winkels. Prijzen en kenmerken op 01/01/2024.

QUATRO NET GIGA MAX + TV LIGHT + MOBILE + TEL

GRATIS ACTIVERING (t.w.v. € 50), GRATIS INSTALLATIE (t.w.v. € 60) EN € 68 KORTING GEDURENDE 5 MAANDEN

Aanbieding geldig voor elk nieuw abonnement van 6 maanden op een QUATRO NET GIGA MAX + TV LIGHT + MOBILE + TEL bij intekening van 15/05/2024 tot en met 03/06/2024. De download- en uploadsnelheid hangt onder meer af van uw computerinstallatie, uw interne bekabeling en een eventuele router. De vermelde snelheden zijn snelheden die behaald kunnen worden via een kabelverbinding. Bij een wifiverbinding kunnen de bereikte snelheden lager liggen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.voo.be of in onze winkels. Prijzen en kenmerken op 01/01/2024.